Planten zijn fijn

Het is geen trend, maar het is een feit. Planten zijn fijn.

Planten in de woonkamer, wachtkamer, een grote hal, eetruimtes en ga zo maar door. Er zijn veel verschillende onderzoeken geweest over planten. Wat kunnen planten eigenlijk toevoegen in een ruimte?

Ikzelf kan wel zeggen dat ik veel planten in huis heb. Als ik zo om mij heen kijk zie ik 14 potjes met plantjes erin. Veel verschillende, het varieert van kleine cactusjes en een pot vol hyacinten tot een klein pannenkoek plantje. Sinds ik hier woon heb ik altijd planten en bloemen in huis gehad. Het geeft sfeer en ik vind dat het zeker wat toevoegt in de ruimte. Echt? Ja, ik sluit me aan bij de uitslagen van verschillende onderzoeken. Een voorbeeld is dat veel kamerplanten de lucht zuiveren, het geeft dus een frisse geur aan je [woon] kamer. Een ander voorbeeld is dat de kleur groen zorgt voor een gevoel van gezondheid en kalmte. De kleur groen symboliseert [naast geld] natuur. Het blijkt dat mensen die in een groene omgeving werken, minder snel gezondheidsklachten hebben en minder snel depressief worden.

Dus niet alleen de plant zelf ‘helpt’ de mens, maar ook de kleur van de plant; groen. Deze botanische [groene!] poster kan je dus prima in je kantoor hangen. Hij is te bestellen in veel verschillende formaten, dus er zit altijd wel een formaat bij dat past in jouw interieur. Daarnaast is het een poster vol met detail. Een varen heeft erg veel bladschijven, zelfs de kleinsten zijn te zien op de poster.

Auteur: Laura van der Velden | https://lauramaureen95.wordpress.com

Wees jezelf

Iedereen is anders, niemand is gelijk. Deze zin komt uit een bekent liedje dat iedereen begrijpt, maar soms lastig uit te voeren vindt. Soms is het lastig om honderd procent jezelf te zijn. Maar weet dat je altijd jezelf mag zijn, in welke situatie dan ook. Jij bent jij, en ik ben ik. Iedereen denkt en doet dingen op zijn of haar manier, geen probleem. Je mag zelfverzekerd van je zijn, jij bent mooi zoals je bent!

De dare to be different poster laat zien dat je in jezelf mag geloven, vertrouwen in jezelf mag hebben en dat je op elk moment van de dag mag weten dat je er mag zijn. In welke groep of bijeenkomst dan ook.

Ik heb de poster opgehangen in een gezellig hoekje, bij de bank. Elke keer mag ik ernaar toe kijken. Ik zeg je eerlijk, ik sta er niet elke keer lang bij stil, maar even een momentje van bewustwording kan nooit kwaad! Het brengt je weer even back to earth. Fijn!

Auteur: Laura van der Velden | https://lauramaureen95.wordpress.com

Tell your story

De zon schijnt door de gordijnen. Een klein straaltje zonlicht komt op je gezicht terecht. Je voelt de warmte van de dag en hoort: “ping!”, een whatsapp berichtje van je vriendin: “Straks lekker lunchen bij die leuke tent in de stad ;)?”. Yes! De lente is in zicht!

Anno 2017 is het heel normaal dat je gedurende de hele dag berichten ontvangt van al het nieuws dat zich rondom ons verzamelt. Sterker nog, Whatsapp is sinds 2009 uitgegroeid tot een van de meest populaire vormen van communicatie. Het is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse samenleving. Naast Whatsapp zijn ook Facebook, e-mails en überhaupt internet de normaalste zaak van de wereld. Vroeger was dat wel anders.

Verhalen werden verbaal verteld rondom het kampvuur en zo verspreid over de verschillende dorpen. Terwijl we tegenwoordig met één Tweet op Twitter ons bericht kenbaar kunnen maken aan heel de wereld.

Het voordeel hiervan is dat we gemakkelijk veel mensen kunnen bereiken met een melding of verhaal dat we willen delen. Toch heeft social media ook een keerzijde. De stroom van informatie bijvoorbeeld is tegenwoordig zo groot geworden, dat er beter kan worden gesproken van een overstroming. Het is lastig om het kaf van het koren te scheiden en dat komt de betrouwbaarheid van internet niet ten goede. Sites als Wikipedia bijvoorbeeld zijn toegankelijk voor iedere auteur die zich geroepen voelt om daar iets op te schrijven. Om dus te controleren of de informatie op deze site klopt, is het belangrijk om altijd verder te zoeken naar de bronvermelding van de informatie.

Desalniettemin zou de samenleving van vandaag de dag niet meer kunnen functioneren zoals het doet, zonder de aanwezigheid van het internet. Dat is ook de reden dat er in 2005 een heilige aartsbisschop over ons internet waakt. Bisschop Isidorus van Sevilla geldt als beschermheilige van het internet en wordt op 4 april geëerd. Of deze heilige nodig is om de online samenleving in stand te houden is natuurlijk de vraag, maar het lijkt er in ieder geval op dat internet zelf heilig wordt bevonden op aarde. Hoe dan ook zou jij zonder internet nu niet lekker op een terrasje zitten met een heerlijke clubsandwich 😉

BUT FIRST, COFFEE

Zeker weten. Na een lange dag te hebben gewerkt is het fijn om een lekkere bak koffie te drinken, thuis. Je mag je eindelijk weer ontspannen, geen gedoe of moeilijkheden aan je hoofd. Even genieten van het moment. Besef jij dat wel vaak genoeg? Dat je even mag genieten van de dag of het moment waar je nu in zit?

Ik zou het zeker herkennen als je toegeeft dat je niet zo vaak stil staat bij wat je allemaal hebt of waar je op dat moment bent. Te veel mensen beseffen dit niet vaak genoeg. Hiervoor bestaat er ‘vakantie’. Vakantie is juist bedoeld voor hardwerkende mensen! Mensen die alleen maar hard werken mogen uitrusten. Niet alleen omdat dat fijn is, maar ook omdat dat goed is voor jouw lichaam. Een lichaam heeft [heel jammer genoeg] rust nodig. Rust, genieten en beseffen is goed voor jou, maar dus ook voor jouw lichaam. Hiermee zeggen we niet dat je perse op vakantie moet gaan om te kunnen uitrusten, maar we bedoelen dat jij op jouw vrije dagen mag genieten van alle momenten om je heen, dat je je weer even mag opladen. En waar je dat doet, ligt totaal in jouw handen! Of het nou het heerlijke Ibiza is of jouw eigen, vertrouwde tuin, genieten kan en mag overal.

Deze poster herinnert jou hieraan! De poster ‘But first coffee’ zegt dat je even een momentje voor jezelf mag nemen, tussen het harde werken door.

Geniet van het leven, enjoy life!

 

Auteur: Laura van der Velden | https://lauramaureen95.wordpress.com

Zwart wit Posters

Bekijk hier alle Scandinavische zwart wit posters

We hebben verschillende categorieën, van geografische tot botanische posters. Onze posters zijn unieke ontwerpen, gemaakt door een creatief hart.
De posters zijn van goeie kwaliteit (135 grams Houtvrij gesatineerd mc) waardoor ze in de woonkamer of slaapkamer een gezellige sfeer geven. Je kunt de poster inlijsten of met decoratie tape vast plakken.

Bekijk onze collectie zwart wit posters hier: https://www.textposters.com/product-categorie/scandinavische-zwart-wit-posters/

Live in the moment!

Het is middag, je bent aan het werk en pleegt een telefoontje. Ondertussen neem je een slok van je koffie. Even later een hap van je brood. Tegelijkertijd loop je naar de printer en pak je de kopie die je nodig had. Voor je het weet zit je weer achter het bureau en hang je op. Ook de boterham is ondertussen al achter je kiezen.
schermafbeelding-2016-10-27-om-17-11-07
Het leven van vandaag de dag gaat vaak niet meer met de volle aandacht voor slechts één taak. Dat zou ook niet kunnen om het tempo van tegenwoordig bij te houden. Toch is het belangrijk om af en toe iets met de volle 100% aandacht uit te voeren; mindfull leven.

Mindfullness geeft je rust en ontspanning en zorgt ervoor dat je optimaal van iets geniet.
Tegenwoordig zijn er veel cursussen waarbij je kunt leren om mindfull met het leven om te gaan: te leven in het moment. Wat mindfullness inhoudt, vertel ik je in het kort!

Het woord “mindfullness” is een vertaling van het woord sati dat komt uit het boeddhistisch geloof. Sati is een van de zeven factoren dat leidt tot verlichting, onder andere door te mediteren. Mindfullness is een aandachtstraining dat al 2.000 jaar wordt toegepast in het boeddhisme. Sinds de jaren 80 kwam er een enorme opmars van deze vorm van mentale oefening door niet-gelovigen in de Westerse wereld. Niet alleen werd deze training beoefend, ook werd het gebruikt voor commerciële doeleinden. Dat is ook de reden dat er tegenwoordig in veel winkels Boeddha beelden te vinden zijn. Anno 2016 wordt mindfullness helaas niet altijd meer geassocieerd met het boeddhisme. Toch vind ik het belangrijk om te weten waar het vandaan komt.

Het mindfull bezig zijn, houdt in het algemeen in dat je één taak met volle aandacht uitvoert, oftewel: “single-tasken” en niet multi-tasken! Eten is hier een voorbeeld van. In plaats van gedachten als: Waar moet ik straks ook alweer heen? Hoe laat gaat vanavond de supermarkt dicht? Laat ik de auto even naar de garage brengen eind van deze week.. Nee. Tijdens mindfull eten denk je aan: Welke smaak proef ik? Wat is de textuur van hetgeen dat ik eet?

Dit noem je ook wel een eetmeditatie. Meditatie is wellicht de bekendste vorm van mindfullness. Tijdens meditatie ben je je bewust van het hier en nu, de geluiden die je hoort, of reflecteer je de dag van vandaag. Daarnaast kun je mindfull leven door wat vaker in het nu te denken; maak je minder zorgen over de toekomst, maar verlies je doelen niet uit het oog.

Nieuwsgierig geworden naar mindfull leven? Er zijn een heleboel applicaties die je op je telefoon kunt downloaden om mindfullness oefeningen uit te proberen (VGZ Mindfullness en Headspace bijvoorbeeld). Ook kun je deze poster van “live in the moment” een mooi plekje geven om jezelf eraan te herinneren dat het belangrijk is om te genieten van vandaag de dag!

Let it go

Let it go
Deze poster is opgehangen aan de muur naast de computer. Tijdens het werken mag je met van alles in je hoofd zitten, veel dingen dat je nog moet regelen en veel dingen die gedaan moeten worden; maar alles wat gedaan is, is gedaan. Niet piekeren om de dingen die gebeurd zijn, dit is een goede les voor velen van ons. Inclusief mijzelf.

Lang kan ik piekeren om dingen wat eigenlijk al geregeld is of wat al gebeurd is. ’s Avonds wordt dit natuurlijk nog een tandje erger, maar dat is oud nieuws. Juist omdat je op zo’n moment even weer op beide benen gezet moet worden is het fijn om deze poster in huis te hebben hangen.

Waarom is de poster zo kleurloos, zo zwart / wit? Nou, de kleuren zwart en wit geven alles al aan. Back to basic, back to reality [daarom de zwart / witte kleuren], stil staan bij waar het eigenlijk allemaal om draait. Geen poespas.

TIP: Hang de poster in jouw slaapkamer, bij je bureau waar je uren lang aan werkt of in de hal waar je vaak langs loopt. Koop de poster en hang ‘m op met een reden. Leuk en nuttig!

In veel formaten verkrijgbaar, namelijk in A3, A4, B2, 50 x 40 en nog veel meer. Bekijk alle formaten in de webshop. En, eigenlijk maakt het formaat niet uit, de simpele boodschap komt sowieso duidelijk over voor iedereen!

 

Auteur: Laura van der Velden | https://lauramaureen95.wordpress.com

Sleepmode – Heerlijk vakantie

Heerlijk, vakantie! Eindelijk eens even lekker tijd voor dat boek dat ik altijd al wilde lezen. Bovendien is er zelfs tijd om wat uurtjes bij te slapen! Deze dagen zonder enige uren op de universiteit door te brengen, gaan niet voorbij zonder dat ik mijzelf over iets verbaas. Ik vroeg mij namelijk af: hoe val je nou eigenlijk in slaap? Dat ben ik dus gaan uitzoeken (toen ik niet kon slapen..).

 

sleepmode

Lees gauw verder om erachter te komen hoe dit zit!

Het is iedereen wel duidelijk dat slaap nodig is om ons lichaam na een lange dag weer klaar te stomen voor de volgende. De spieren herstellen zich en ook onze hersenen kunnen weer tot rust komen na alle indrukken van overdag door prikkels van buiten te blokkeren. Beter gezegd vormen de hersenen een filter dat prikkels selecteert op relevantie. Het geluid van je wekker om 07:00 uur moet jou natuurlijk wel wekken! De hersenen blijven daarom deels actief. Te veel activiteit van de hersenen kan er echter voor zorgen dat je niet in slaap kunt vallen, bijvoorbeeld wanneer je nog te lang pokémons in het spel Pokémon Go aan het zoeken bent met je smart phone of huiswerk aan het maken bent dat veel mentale inspanning vergt. Een goede “cooling down” van de dag voor je hersenen is bijvoorbeeld het lezen van een boek of meditatie. Wanneer je voldoende relaxed bent, je ogen dicht vallen en de hartslag laag genoeg is, val je in slaap. Dit is grofweg de eerste fase van de slaapcyclus: je slaapt licht maar wordt niet meer van elk geluid wakker. De overgang van lichte slaap naar diepe slaap wordt geregeld door een gebied in je hersenen dat de truncus cerebri wordt genoemd; beter bekend als de hersenstam. De hersenstam functioneert als een soort regelkamer onderaan de hersenen dat onder andere het bewustzijn aanstuurt. Tijdens de diepe slaap zorgt de hersenstam er ook voor dat het hartritme nog verder daalt en de spieren totaal ontspannen raken.

De laatste fase van de cyclus wordt de remslaap genoemd. Dit komt van de snelle oogbewegingen die dan plaatsvinden (Rapid Eye Movement). Tijdens deze periode zijn de hersenen ontzettend actief met het verwerken van informatie. De spieren zijn juist bijna verlamd, zo ontspannen. Deze paradoxale fase kost juist energie in plaats van dat het energie oplevert. Gelukkig neemt deze fase ongeveer 20% van de totale slaap in beslag, zodat er nog voldoende slaap is om écht uit te rusten.

Na deze fase wordt je (onbewust) kort wakker om vervolgens nog 4 van deze cycli door te lopen. Na het volledig doorlopen van deze cycli, wordt je gerust wakker en heb je voldoende energie om ook de volgende dag weer achter de pokémons aan te gaan!

Fluitende vogeltjes en vrolijke mensen

Warmte, grasmaaiers, kletterend water, fluitende vogeltjes en vrolijke mensen. Dat is wat deze week zich veel afspeelt. Althans, dat merk ik in mijn omgeving. Mensen zijn veel vrolijker en genieten [nog meer] van de dingen om hun heen. Hoor jij daar bij en geniet je ook zo van alles om je heen?

Wij genieten ook zo erg van alle decoraties om ons heen, bij zwoele zomeravonden bijvoorbeeld. Na een lange dag werken zo snel mogelijk naar huis gaan om te genieten van een zwoele zomeravond en genieten van de dingen die je hebt. Net zoals deze poster op de afbeelding bijvoorbeeld. Dit is even iets waar je heel gelukkig van kan worden!

bij

Deze poster is het formaat A4. Niet altijd hoeft een poster in het middelpunt te staan of moet het perse een groot formaat zijn zodat hij als eerste opvalt in een interieur. Tussen de andere decoraties in de tuin past deze posters prima. Valt niet te veel op maar past precies in het plaatje! En vergeet de afwerking niet, dat is net zo belangrijk! Tape kan je bijna overal kopen. Voor mooie prijzen kan je washitape kopen waar je bijna net zoveel van geniet als de poster die je op wil hangen.

Dubbel genieten!

PS: Als je deze poster wel graag wil laten opvallen in een groot formaat kan dat ook! Het is namelijk ook verkrijgbaar in A3, B2 en nog meer verschillende formaten. En nog een tip: De poster valt nóg meer op als de muur een andere kleur is dan de poster zelf.

Ik hoor graag wat je ervan vindt.

Auteur: Laura van der Velden | https://lauramaureen95.wordpress.com

I love you to the moon and back Poster

Goedemorgen, vandaag is het heerlijk weer en ik ben al aan het genieten van alles en iedereen om me heen. Merk jij dat, net zoals ik, ook?
Mensen zijn veel vrolijker en vriendelijker als het lekker weer is, als de zon schijnt en als de wolken achter de bloeiende bomen verdwijnen. Heerlijk!

iloveyou

De poster ‘I love you to the moon and back’ is een heel vriendelijke en toegankelijke poster. Dat komt door de eenvoud van de vormen en de simpele tekst, maar ook door de passende, witte tussenruimtes. Het is een poster dat perfect gemaakt is als cadeautje voor een pasgeboren baby’tje [of het nou voor een meisje of een jongen is maakt niet uit, het kan allebei!] of om zomaar aan je altijd zo vrolijke buurvrouw te geven. Maar! Een cadeautje is en blijft altijd leuk om te geven, maar om het cadeau te krijgen / houden is nog leuker.
Hang de poster op aan de muur in een prachtige lijst als eyecatcher of plak de poster aan de muur met vrolijke tape zoals op de afbeelding hieronder. De tape kan je op meerdere manieren opplakken. De tape is op de afbeelding heel simpel geplakt, dit geeft een eenvoudige look wat prima bij de poster past. Ook kan je de tape langs alle randen plakken zodat het lijkt dat de poster is ingelijst. Dit geeft een leuk effect! Het is een leuk klusje om de mooie poster goed tot zijn recht te laten komen. Begin gewoon eens met plakken!

iloveyou2

Bekijk alle babykamer posters hier.

Auteur: Laura van der Velden | https://lauramaureen95.wordpress.com

Heerlijk, de lente is weer begonnen!

Heerlijk, de lente is weer begonnen! De terrassen raken steeds voller en de bloemetjes worden buiten gezet. Met deze Botanische poster varen kun je nu ook wat groen in huis halen! Hoe zat dat eigenlijk ook alweer met de lente en die seizoenen? Je hebt er vast wel is wat over gehoord of gelezen, maar hoe ontstaat het nou precies? Lees gauw verder en ik leg het je uit.

Astronomische gezien begint de lente op het moment dat de dag en de nacht even lang duren. Vaak is dit op 20 of 21 maart, hierna worden de dagen alsmaar langer(en de nachten korter). Om praktische redenen is de meteorologische lente echter vastgesteld op 21 maart.
12063043_256640128013015_1635024812_n
Hoe kan het eigenlijk dat de dagen nu weer lengen, terwijl we straks na de zomervakantie weer kortere dagen tegemoet gaan? Dit heeft alles te maken met het draaien van de aarde rond de zon en bovendien de stand van de aarde ten opzichte van de zon. Onze wereldbol staat namelijk scheef met een hoek van wel 23,5 graden! De Noordpool staat net iets naar voren gekanteld. Dit heeft tot gevolg dat er door het jaar heen niet overal dezelfde hoeveelheid zon op de aardbol valt. In de lente staat de aarde dusdanig naar de zon dat we tot ongeveer eind juni steeds langere en warmere dagen tegemoet gaan, oftewel: het wordt zomer! Draaien we letterlijk het eind van het jaar weer in, dan staan we juist zo naar de zon dat we minder zon krijgen op een dag: het wordt winter. Waarom de aarde scheef staat, weten astronomen (nog) niet. Maar gelukkig is het zo, want anders zouden de seizoenen niet kunnen bestaan!

Bekijk al onze botanische posters.

See the world

Heb jij al plannen gemaakt voor deze zomer, of twijfel je nog tussen verschillende bestemmingen? Gelukkig bestaat de wereld uit 7 continenten en wel 195 landen! Genoeg keuze dus. Als je twijfelt, misschien ben je dan nieuwsgierig naar een aantal leuke feiten. Benieuwd naar waarom Chinezen met stokjes eten, waarom spaghetti niet Italiaans is en waar op de wereld Taumata-whakatangihanga-koauau-o-tamatea-turi-pukakapiki-maunga-horo-nuku-pokai-whenua-kitanatahu ligt? Lees dan gauw verder!

De traditie van het eten met stokjes komt uit het oude China. De Chinezen aten eerst alles met de handen. Vlees en vis werden gegaard op open vuur, maar ze kwamen er al gauw achter dat je het vlees of vis niet met je handen kunt omdraaien. Gelukkig was er altijd een boom of struik aanwezig waar ze een stokje vanaf haalden om het voedsel mee te kunnen draaien. Daarnaast ontstond er het gebruik om het voedsel in kleine stukjes te snijden. Dit stamt uit de tijd dat de brandstof in China erg schaars was en de bevolking sterk groeide. Om het eten zo snel mogelijk te kunnen garen, werd het eten in kleine stukjes gesneden. Zo werd er minder brandstof verbruikt en was het niet meer nodig om het voedsel met bestek te snijden.

seethe

Van het op drie na grootste land van de wereld, naar de Italiaanse spaghetti. Want wist je dat spaghetti eigenlijk helemaal niet Italiaans van oorsprong is? Spaghetti is  oorspronkelijk voortgekomen uit China. Hier hadden ze al heel lang, jawel, Bami! Er wordt gedacht dat de Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo het recept van bami mee terug naar Italië had genomen. Dit vonden de Italiaanse mensen zo lekker dat ze het vervolgens zijn gaan proberen na te maken. Met onder andere de spaghetti bolognese en carbonara als resultaat. Volgens de Italianen helpt een bord pasta overigens ook tegen een kater. Dus misschien de volgende keer na een avondje uit in het land van de pasta, een bordje pasta toe!

Liever een rustigere vakantie en lekker wandelen in de Nieuw-Zeelandse heuvels? Dat kan! Dan kom je direct de heuvel tegen met de langste naam van de wereld, met haar 305 meter hoogte heeft de heuvel Taumata-whakatangihanga-koauau-o-tamatea-turi-pukakapiki-maunga-horo-nuku-pokai-whenua-kitanatahu de langste naam van de wereld. Deze naam heeft de Maori aan de heuvel gegeven en betekent: “De berg waar Tamatea, de man met de grote knieën, de bergbeklimmer, de land-verslinder die over de wereld reist, speelde met zijn neus fluit voor zijn geliefde”.

Hang de poster “See the world” op een mooie plek in huis op en je wordt herinnert aan het feit hoe mooi het is om te reizen, want dat is het.