Planten zijn fijn

Het is geen trend, maar het is een feit. Planten zijn fijn.

Planten in de woonkamer, wachtkamer, een grote hal, eetruimtes en ga zo maar door. Er zijn veel verschillende onderzoeken geweest over planten. Wat kunnen planten eigenlijk toevoegen in een ruimte?

Ikzelf kan wel zeggen dat ik veel planten in huis heb. Als ik zo om mij heen kijk zie ik 14 potjes met plantjes erin. Veel verschillende, het varieert van kleine cactusjes en een pot vol hyacinten tot een klein pannenkoek plantje. Sinds ik hier woon heb ik altijd planten en bloemen in huis gehad. Het geeft sfeer en ik vind dat het zeker wat toevoegt in de ruimte. Echt? Ja, ik sluit me aan bij de uitslagen van verschillende onderzoeken. Een voorbeeld is dat veel kamerplanten de lucht zuiveren, het geeft dus een frisse geur aan je [woon] kamer. Een ander voorbeeld is dat de kleur groen zorgt voor een gevoel van gezondheid en kalmte. De kleur groen symboliseert [naast geld] natuur. Het blijkt dat mensen die in een groene omgeving werken, minder snel gezondheidsklachten hebben en minder snel depressief worden.

Dus niet alleen de plant zelf ‘helpt’ de mens, maar ook de kleur van de plant; groen. Deze botanische [groene!] poster kan je dus prima in je kantoor hangen. Hij is te bestellen in veel verschillende formaten, dus er zit altijd wel een formaat bij dat past in jouw interieur. Daarnaast is het een poster vol met detail. Een varen heeft erg veel bladschijven, zelfs de kleinsten zijn te zien op de poster.

Auteur: Laura van der Velden | https://lauramaureen95.wordpress.com